Depoitre wil ooit in MLS spelen: “Optie voor later”

0
Laurent Depoitre KAA Gent voorstelling Ghelamco Arena
Laurent Depoitre (Bron: kaagent.be)

Laurent Depoitre kwam deze zomer van Huddersfield uit de Premier League over naar KAA Gent. De aanvaller werd zowat bij elke Belgische topclub genoemd. Ook de Noord-Amerikaanse competitie MLS was naar eigen zeggen een interessante piste.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

Degradatie Huddersfield was onvermijdelijk

De Gentse chouchou is terug van weggeweest. In Sport/Voetbalmagazine vertelde hij over hoe het misliep bij Huddersfield Town. “We voelden meteen, dit gaat verkeerd aflopen. Je kan niet zomaar je ervaren spelers laten gaan en vervangen door jongeren. De degradatie was onvermijdelijk”, vertelt Laurent Depoitre.

“Aangezien ik een aflopend contract had, was het vanaf eind februari duidelijk dat ik niet meer zou spelen”, gaat de aanvaller verder. Nochtans was Depoitre aan het seizoen begonnen als basisspeler.

Laurent Depoitre Huddersfield Town YouTube
Laurent Depoitre bij Huddersfield Town

Terugkeer naar AA Gent was logisch

“Toen vaststond dat ik zou terugkeren naar België, was het logisch dat het AA Gent zou worden. Hier ben ik ontploft en hier heb ik de mooiste momenten beleefd. Ik wilde opnieuw plezier beleven en mijn killerinstinct herontdekken”, zegt een gemotiveerde Depoitre.

“Ik kom terug met een andere status. Mijn komst schept verwachtingen. Er zal druk zijn. Maar ik moet daar afstand van nemen en mijn hoofd er niet over breken. Ik moet voetballen zoals in mijn eerste periode bij AA Gent.”

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

Depoitre kon ook naar MLS, maar “dat is iets voor later”

De 30-jarige aanvaller sprak deze zomer ook met enkele clubs uit de VS, maar Depoitre wilde niet wachten en tekende bij de Buffalo’s. “Er waren wat contacten met Amerikaanse clubs, maar de transfermarkt gaat later open en ik had geen zin om te wachten”, zegt de spits.

“De MLS is een mogelijkheid voor later. Ik vind het leuk om van andere competities, landen en culturen te proeven”, besluit Depoitre.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in