Depoitre: “Last aan de knie”

0

AA Gent is er niet in geslaagd om Club Brugge aan banden te leggen in het Jan Breydelstadion. De Buffalo’s kregen er een 4-0-pandoering te verwerken. De gezichten spraken dan ook boekdelen. Ook die van bankzitter Laurent Depoitre. De spits was ‘niet honderd procent klaar.’ “De interlandbreak komt op het juiste moment.”

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

Neen, lachen deden ze niet, de spelers van AA Gent na de pandoering in en tegen Club Brugge. “Het was een moeilijke match, maar dat weet je als je naar Brugge trekt”, stelt Laurent Depoitre in Het Laatste Nieuws. “Ze spelen de laatste weken uitstekend, zowel in de competitie als in de Champions League.”

Invaller Depoitre

De spits begon zelf op de bank én de Buffalo’s voetbalden in een andere veldbezetting. “We kozen voor een tactiek met wat meer defensieve zekerheid. Het klopt dat we dat andere systeem gewend zijn, maar ik weet niet of dat veel invloed had op de manier waarop we deze wedstrijd gestart zijn.”

“We verloren de bal te makkelijk en betaalden dat cash. Bovendien stapelden de individuele fouten zich op en werden ze afgestraft met tegengoals. Hier hebben we niet het AA Gent van de voorbije weken gezien. We waren niet agressief genoeg en hebben bij het begin niet getoond dat we hier kwamen om die wedstrijd te winnen.”

“Zware resultaat doet pijn”

“Daardoor verdienden we die 2-0 achterstand bij de rust.” Na de pauze ging het al iets beter. “Ondanks alles voetbalden we toch wat kansen bij elkaar, maar net op het moment dat we beter in de match zaten, viel dat derde doelpunt. Het zware resultaat doet pijn.”

Zowel Laurent Depoitre als Mikael Lustig begonnen op de bank. De spits had de laatste weken meer en meer last van kleine kwaaltjes. “Ik had wat last aan de knie, daardoor was ik niet honderd procent klaar om te spelen”, vertelde hij. “De interlandbreak komt als geroepen, zo kan ik de nodige rust nemen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in