“Kaminski is gewoon beter dan Kalinic”

2
Thomas Kaminski KAA Gent

KAA Gent zag deze Lovre Kalinic vertrekken naar Aston Villa, maar had met Thomas Kaminski al snel een vervanger beet. De meningen over de 26-jarige Belg zijn verdeeld, maar keeperstrainer Eric Deleu is alleszins fan. “Zijn beste jaren moeten nu komen”, zegt die over Kaminski in Sport/Voetbalmagazine.

Lovre Kalinic kwam twee jaar geleden toe in de Ghelamco Arena als redder in nood. De boomlange doelman loste in een sneltempo het keepersprobleem van KAA Gent op. Dat was ontstaan door het vertrek van Matz Sels en de tegenvallende nieuwkomer Jacob Rinne.

Na twee jaar was de 28-jarige Kalinic echter uitgekeken op de Jupiler Pro League. Toen Aston Villa uit de Engelse Championship met een mooi bod kwam, kon KAA Gent niet anders dan dat aanvaarden.

Transfer Kaminski

Ondertussen had Yannick Thoelen bij de Buffalo’s al getoond dat hij aan maturiteit had gewonnen, maar toch wou Gent het risico niet nemen en zocht het een nieuwe doelman. De keuze viel op Thomas Kaminski van KV Kortrijk.

Even leek een blessure nog roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk tekende Kaminski toch voor 2,5 jaar met een optie voor nog eens 2 jaar.

“Kaminski past bij voetbal van AA Gent”

Daarmee maakte KAA Gent volgens Eric Deleu alvast een goede keuze. De keeperstrainer werkte nog met Kaminski samen en is overtuigd van zijn kwaliteiten.

“Thomas Kaminski is gewoon beter dan Kalinic, en niet alleen met zijn voeten. Hij is intussen geëvolueerd tot een keeper die ook hoog mee kan voetballen, die alert is en kan anticiperen op diepteballen. Daar kan hij nóg op verbeteren, maar ook op dat vlak steekt hij nu al boven Kalinic uit. Het zijn kwaliteiten die het dominante voetbal van AA Gent vereisen”, spaart Deleu zijn lof niet in Sport/Voetbalmagazine.

Eric Deleu
Eric Deleu

“Klaar voor een topclub”

“Kaminski is een toptalent dat bij Anderlecht altijd de opvolger van Silvio Proto had moeten zijn, maar door omstandigheden is dat dus niet doorgegaan. Nu hij 26 jaar is, is hij in allerlei situaties wat rustiger geworden”, gaat de keeperstrainer verder.

“Als ambitieuze jonge gast met persoonlijkheid denk je: ik heb talent en ik werk hard dus ik moet in de ploeg staan. Maar zo werkt het niet, zelfs al zie je op training dat je beter bent. Een heel ervaren doelman zet je er niet zomaar naast. Daar moet je leren mee leven”, verklaart Deleu het grillige carrièreverloop van Kaminski.

“Ik denk wel dat hij intussen begrijpt hoe het allemaal in elkaar zit. Zijn beste jaren moeten nu komen. Het moeilijke in een topclub is dat je de weinige ballen die je krijgt moet pakken, maar daar is hij zeker klaar voor”, besluit de keeperstrainer die nog met Kaminski werkte aan het begin van zijn carrière.

2 REACTIES

  1. ik hoop we nu gaan komen staan waar we thuis horen te staan en dat is op plaat 3-of 4 in play off een aub
    ons ploeg verdiend dat zeker met zo een spelers laat het nu zien aan ons de suporters aub

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in