Dejaegere na Charleroi: “Balen dat we partij op deze manier moeten eindigen”

0
Charleroi-Gent_2-0
Bron: Twitter @KAAGent

Gent verloor op de 19e speeldag van de Jupiler Pro League met 2-0 op het veld van Charleroi. De Zebra’s scoorden, in absolute Mazzu-time, twee keer en springen zo over Gent naar de 6e plaats in het klassement. “Het was gewoon niet goed vandaag”, verklaarde Brecht Dejaegere achteraf op de clubwebsite.

Mazzu-time nekt Buffalo’s

Meer dan 80 minuten lang viel er amper iets te zien op Mambourg. Beide ploegen speelden zonder al te veel inspiratie. De koude leek niet alleen de spelers, maar ook de prestatie aan te tasten. 

Charleroi had al 6 wedstrijden op een rij gewonnen in eigen huis, maar leek nu toch af te stevenen op een gelijkspel. Dat was echter buiten Mazzu-time gerekend. Vijf minuten voor tijd stond Osimhen opeens oog in oog met Kalinic, na een gespleten pass van Bruno. De Nigeriaan twijfelde niet en pegelde de bal voorbij de Gentse goalie.

In de allerlaatste seconden van de wedstrijd bezegelde Bruno het lot van de Buffalo’s door aan de tweede paal moederziel alleen de bal tegen de touwen te jagen. Gent bleef zo achter met een kater, nadat het lange tijd uitzicht had op minstens een gelijkspel.

“Echt balen dat we de match op deze manier moeten eindigen”

Brecht Dejaegere was na afloop van de wedstrijd zichtbaar teleurgesteld over de late tegentreffers. De middenvelder gaf een gelaten indruk.

“Het was niet goed vandaag”, was Dejaegere duidelijk na de wedstrijd. “Nochtans hadden we de wedstrijd onder controle. Maar bij deze matchen moet je geduld hebben en de juiste momenten uitkiezen. Dan is dat echt balen dat we de match op deze manier moeten eindigen en dan vooral omdat ze in de tweede helft niks meer deden.”

In de eerste helft was er een zeldzaam moment van opschudding toen de VAR moest tussenkomen bij een mogelijke handsbal van Charleroi-verdediger Nurio na een voorzet van Dejaegere. Uiteindelijk leverde de tussenkomst niets op voor Gent.

“Het is zuur, maar je kan er niks meer aan veranderen. Toen de VAR tussenkwam had ik vertrouwen dat het in ons voordeel zou uitdraaien, maar het is wat het is.”

“Het had wel een kantelmoment kunnen zijn. Als wij 0-1 voorkomen, kunnen we bevrijder spelen en komt er meer ruimte vrij. Op die manier konden we ook iets gevaarlijker zijn.”

“We hadden deze match nooit mogen verliezen”

Ook verdediger Dylan Bronn was teleurgesteld over het verloop van de wedstrijd. “Deze wedstrijd hadden we nooit mogen verliezen”, meende de Tunesiër.

“Tot de 86ste minuut (de eerste goal van Charleroi) controleerden we de wedstrijd en dan is het echt jammer dat we met lege handen naar huis moeten.”

“Het is ook niet de eerste keer dat dit hier gebeurt, waar we controle hebben maar toch geen punten pakken. Het is heel spijtig, want we weten dat het kan gebeuren.”

In de tweede helft nam Gent nochtans wat meer initiatief op aanvallend vlak, maar het mocht weinig baten. De spitsen waren opnieuw niet helemaal bij de les.

“Het lukte inderdaad niet om door te zetten bij het iets aanvallender spel”, beaamt ook Bronn. “En dan doet het dubbel zoveel pijn dat we in de laatste minuten twee goals slikken. Vooral omdat Charleroi eigenlijk weinig tot niks gedaan heeft in de tweede helft.”

Bronn baalt. Gent slikt 2 doelpunten in het slot van de wedstrijd.

Gent valt uit de top 6

Door de nederlaag tegen de rechtstreekse concurrent voor Play-off 1, valt Gent voorlopig uit de top 6. De Buffalo’s bekleden momenteel de 8e plaats op 2 punten van de nummers 6, Charleroi en Standard.

Gent heeft nog een thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge (21/12) en een uitmatch tegen leider Genk (26/12) om de de situatie voor de winterstop te herstellen en opnieuw een Play-off 1 plek af te dwingen. Maar eerst volgt nog de belangrijke bekermatch tegen Sint-Truiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in