Dejaegere mijmert na over Champions League: “Mijn carrière is gelukt”

0
Brecht Dejaegere AA Gent interview

Brecht Dejaegere was gisteren te gast in de VIER-studio’s voor de Champions League-wedstrijd tussen Manchester City en Tottenham. Aangezien hij één van de leidende figuren was van AA Gent toen het the Spurs richting uitgang begeleidde, was hij een ideale gast. “Soms droom ik nog over de Champions League, maar dit jaar wordt het moeilijk”, klinkt het.

“De Champions League blijft het mooiste wat er is”, begon Brecht Dejaegere zijn betoog. “Mijn carrière was geslaagd als ik de Champions League zou kunnen spelen en dat is toch iets wat ik kan afvinken.” Dejaegere was erbij toen Gent stuntte tegen Valencia, Lyon en Zenit St. Petersburg. “Dat was een fantastische campagne.”

“We hadden niet gedacht dat we zo ver zouden geraken. De heenronde hebben we niet goed gepresteerd, maar in de terugronde pakten we negen op negen. Het waren niet dé kleppers, je speelt immers liever tegen Manchester City, Barcelona of Real Madrid, maar het blijft wél de Champions League.”

Wembley

Een jaar later speelde Gent een fantastische wedstrijd op Wembley. “Ik denk als we die match nog tien keer spelen, we niet meer doorstoten. Maar het was fantastisch, een formidabel stadion en formidabele sfeer. De wedstrijd had alles. De supporters hebben de avond van hun leven gehad. Het voelde als Champions League”, blikte hij terug.

“Af en toe droom ik daar nog altijd van, maar dit seizoen wordt het héél moeilijk. Het zal voor een ander jaar zijn, want dan moet je al tweede eindigen. Je moet hoog mikken, maar met nul punten uit drie wedstrijden hebben we onze start gemist“, besloot hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in