De Witte over sterk debuut Sørloth: “Niet verwonderd”

1
Alexander Sørloth KAA Gent De Witte

KAA Gent is goed aan het nieuwe jaar begonnen met een zege tegen RSC Anderlecht. Voorzitter Ivan De Witte sprak dan ook met veel vertrouwen over zijn ploeg bij VISTA!. Hij had lof voor zowel trainer Jess Thorup als nieuwkomer Alexander Sørloth.

Jess Thorup wou deze winter twee aanvallende versterkingen bij KAA Gent. Met Alexander Sørloth kreeg hij alvast één gewenste naam en die toonde tegen RSC Anderlecht direct zijn waarde. De grote Noor zorgde voor drie punten door het enige doelpunt te scoren.

“We hadden wel verwacht dat hij een impact zou hebben. Dit verhaal is zeer goed voorbereid vanaf de eerste dag dat hij bij ons was. We zijn dus niet verwonderd”, zegt Ivan De Witte over Sorloth.

De Witte: “De hand van Thorup”

Ook voor trainer Jess Thorup heeft de voorzitter van KAA Gent mooie woorden in VISTA! van Het Laatste Nieuws. “We zien meer en meer de hand van Thorup op het gebeuren”, zegt De Witte.

“Het is goed als een trainer niet alleen weegt op de tactische opstelling of op een aantal spelers, maar op het geheel. En ik vind dat Thorup weegt op het geheel”, gaat hij verder. “Wat ik daarmee bedoel? De omgang met de spelers, de sfeer in de kleedkamer, de tactische richtlijnen,… Veel trainers hebben een idee, maar ze zien het niet op het veld. Thorup heeft een idee en kan dat uitwerken tussen de lijnen.”

“Veel comfort naar de toekomst”

“Na de match tegen Anderlecht kijk ik met relatief veel comfort naar de toekomst”, besluit Ivan De Witte. Na afgelopen weekend staat KAA Gent weer in de top zes. Donderdag komt KV Oostende op bezoek voor de halve finale van de Croky Cup.

1 REACTIE

  1. Ik zou het ten zeerste fijn vinden als ze zo blijven inzetten om te winnen en hoop op plaats 4 of 3 te beklommen daar moet ons ploeg staan daar is hun plaats niet lager en laat de trainer zijn werk doen en alles komt goe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in