De Witte: “Tandje bijsteken qua fighting spirit en mentaliteit”

0
Ivan De Witte KAA Gent Ghelamco Arena
Bron: YouTube KAA Gent

Ivan De Witte zegt er vertrouwen in te hebben dat KAA Gent zich nog kan kwalificeren voor play-off 1. Maar de voorzitter is ook bekommerd na de recente 0 op 6.

Na de nederlagen tegen Moeskroen (1-2) en Waasland-Beveren (2-1) is AA Gent uit de top zes gevallen in de Jupiler Pro League. Het staat momenteel zevende met 38 punten, twee minder dan RSC Anderlecht, de zesde in de stand.

“Uiteraard maak ik mij zorgen”

“Uiteraard”, zegt Ivan De Witte aan Sporza als hem gevraagd wordt of hij zich zorgen maakt over het behalen van play-off 1. “Het zou heel merkwaardig zijn mocht ik daar niet om bekommerd zijn. Ik vind het superbelangrijk.”

“Maar een club moet ook bestuurd worden met een winnaarsmentaliteit en we moeten ervan uitgaan dat we er zullen komen. We moeten het spelniveau van voorheen terugvinden en ons kwalificeren”, blijft de voorzitter optimistisch.

“Genoeg kwaliteit in spelersgroep”

De Witte vindt dat de spelersgroep van KAA Gent voldoende kwaliteiten heeft om de top zes te halen. Hij ziet echter andere problemen. “Op het vlak van fighting spirit en mentaliteit moet er een tandje bijgezet worden”, is hij streng.

Voor de wedstrijd tegen Waasland-Beveren is de leiding van KAA Gent nog langsgeweest bij de spelers om hen op het belang van die match te wijzen. Zaterdag bleek dat dat niet echt heeft geholpen. “We zagen niet de mentaliteit die we gevraagd hadden”, stelt ook De Witte vast. “Dan stel je je de vraag wat je nu wel kan doen opdat de groep met veel vuur op het veld zou komen.”

De Witte: “Deze week iets doen”

Om een nieuwe nederlaag te vermijden in de topper tegen Standard Luik komende vrijdag heeft het bestuur van KAA Gent een ander plan. “Wat we deze week precies zullen doen, is geen onderwerp dat we publiek moeten behandelen. Maar het is duidelijk dat wij dit als bestuur niet zomaar laten passeren”, zegt hij geheimzinnig.

Wint KAA Gent vrijdag van Standard?

Registreer je nu op betFIRST en krijg tot €200 bonus!

“Vrijdag wordt een heel belangrijke match, maar ik ben het nogal eens met onze trainer Jess Thorup, die zegt dat de match op STVV wel eens heel bepalend zou kunnen zijn. Dat is een wedstrijd die we zelf in handen hebben. We moeten maar zien dat we tegen dan in de juiste orde staan om ons nog te kwalificeren. En daar heb ik absoluut nog vertrouwen in”, besluit voorzitter Ivan De Witte.

Lees hier de kalender van KAA Gent voor de rest van de reguliere competitie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in