David scoort al na drie minuten voor Canada (video)

1
Jonathan David Canada goal
YouTube Concacaf

Jonathan David blijft ook bij de nationale ploeg van Canada vlot de weg naar doel vinden. Tegen Dominica trof de jonge spits van AA Gent al na drie minuten raak. Het is al zijn derde doelpunt in twee interlands voor Canada.

KAA Gent en zijn nieuwe coach Jess Thorup moesten de afgelopen weken veel spelers missen op training met interlandverplichtingen. De Deen zal echter met plezier hebben gekeken naar de prestaties van zijn spelers voor hun land.

David en Davies

Onder andere Jonathan David liet zich nogmaals opmerken. De 18-jarige Canadees kreeg in zijn tweede interland tegen Dominica opnieuw een basisplaats. Al na drie minuten bedankte hij voor het vertrouwen met een doelpunt.

Alphonso Davies, die volgende maand 18 jaar wordt maar al voor meer dan 16 miljoen euro is gekocht door Bayern München, liet zijn flank af en zette voor naar David. De spits van AA Gent werkte knap af. Tien minuten later was het aan David zelf om voor een assist te zorgen. Junior Hoilett (Cardiff City) maakte de 2-0.

Derde goal voor Canada

Het was voor Jonathan David geleden van zijn vorige interland dat hij de weg naar doel vond. Toen scoorde hij bij zijn debuut voor het eerste elftal van Canada direct twee keer.

Tegen Dominica blijf David 55 minuten staan. Toen werd hij gewisseld door Ballou Jean-Yves Tabla, een 19-jarige middenvelder van Barcelona B die zijn debuut maakte bij Canada. De wedstrijd tegen Dominica eindige uiteindelijk op 5-0.

Nieuwe kans bij Gent?

Bij Gent is het al geleden van eind augustus tegen Lokeren dat David kon scoren, al moest hij de laatste wedstrijden onder Yves Vanderhaeghe wel toekijken van op de bank. Onder Thorup hoopt de jonge spits ongetwijfeld op een nieuwe kans.

Bekijk de samenvatting van Canada – Dominica:

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in