Nieuw contract voor beloftevolle verdediger Van De Wiel-Novinchanova

0
Vladimir Van De Wiel-Novinchanova KAA Gent
Bron: kaagent.be

KAA Gent heeft Vladimir Van De Wiel-Novinchanova beloond met een nieuw contract. De verdediger speelt sinds het seizoen 2015-2016 bij AA Gent en komt momenteel uit voor de Gentse beloften. “Op termijn zullen we bekijken of we hem kunnen uitlenen”, klinkt sportief manager Peter Verbeke op de website van de club.

Krijg tot 200 euro cadeau en voorspel de wedstrijden van de Buffalo’s!

“Vladimir speelt op dit moment als rechtsachter, maar werd voorheen opgeleid als middenvelder”, vertelt hij. De Belg kwam over van Sporting Lokeren in 2015. “Het is nu de bedoeling positiespecifiek met hem te gaan werken.” Met andere woorden: Vladimir Van De Wiel-Novinchanova wordt rechtsachter.

“Groot loopvermogen en goeie mentaliteit”

Peter Verbeke gaat verder: “‘Vladi’ koppelt technische kwaliteiten aan een heel groot loopvermogen en een goeie mentaliteit. Hij heeft de fysieke capaciteiten om de hele flank voor zijn rekening te nemen.” Een type-Meunier dus, zo lijkt het.

“Volgend seizoen zal hij deel uitmaken van de beloftekern, maar op termijn zullen we bekijken of we hem op een goede manier kunnen uitlenen zodat hij voldoende speelminuten op niveau kan maken om de definitieve stap te zetten naar de A-kern”, aldus nog de sportief manager.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in