Club Brugge zet Gent met voeten op de grond

0
CluGnt
Bron: Twitter KAA Gent

Her en der werd AA Gent gezien als een titelkandidaat. De dromers mogen ophouden. Aan dit Club Brugge is er, helaas voor de Buffalo’s, niets aan te doen. In het Jan Breydelstadion kregen de Gentenaren er vier om de oren. Tegelijk moeten we er aan toevoegen dat de VAR aan het slapen was: géén strafschop na een overduidelijke fout.

“Ik heb mijn plan klaar”, zei Jess Thorup. En de Deen had gelijk. Alleen had hij er niet bij verteld dat hij het spelsysteem helemaal zou omgooien. In plaats van de gebruikelijke ruit op het middenveld, ging hij met drie achteraan spelen. Dat deed hij eerder al in de ‘kleinere’ wedstrijden als die al beslist waren.

De thuisploeg domineerde zonder echt gevaarlijk te zijn. Tot een paar defensieve foutjes werden opgestapeld. Diatta mocht te gemakkelijk voorzetten van Nana Asare. Centraal legde Dylan Bronn niets in de weg en kon Hans Vanaken makkelijk de 1-0 tegen de touwen koppen. Allemaal veel te gemakkelijk dus.

En Gent kwam er zelf amper één keer uit, halfweg de eerste helft. Kapitein Odjidja verstuurde Dejaegere de diepte in, maar Simon Mignolet én de paal voorkwamen de gelijkmaker. Eén minuut later was het prijs aan de overkant. Dylan Bronn trapte naast de bal, Plastun kon nog beletten dat Tau scoorde. Diatta kon de rebound makkelijk scoren: 2-0.

Mechele zou even later een duidelijke fout maken op Yaremchuk, maar scheidsrechter Lardot liet doorspelen. Ook de VAR greep niet in. Nicolas Laforge, die afgelopen vrijdag ook al in het busje zat in het Stade du Pays de Charleroi, was daarin de man die de scheids had moeten helpen. Maar dat bijgevolg niet deed.

Net na de rust ging Dejaegere nog eens op zoek naar een Gents doelpunt, maar hij botste op Simon Mignolet. Aan de overkant was het Siebe Schrijvers die bijna voor de derde Brugse goal zorgde. Na een inschattingsfoutje van Plastun kreeg Dennis een vrijgeleide voor de derde Brugse goal. Dan toch.

Jess Thorup greep dan al terug in en schakelde weer over naar een defensie met vier man. De Buffalo’s probeerden nog wat terug te doen. Depoitre mikte binnen het bereik van Mignolet en ook Odjidja en David vonden de Brugse doelman op hun weg. Depoitre vond Yaremchuk nog, die de bal naast maakte. Diagne zorgde in laatste instantie nog voor de 4-0.

De dromers mogen dus weer met de voeten op de grond worden gezet. Als AA Gent alsnog kampioen wil worden dit seizoen, dan zal het nog moeten hopen op een scherpe terugval van Club Brugge en zelf geen domme doelpunten meer weggeven. En eens op verplaatsing winnen. Want op de bekerwedstrijd tegen Aalst na, lukte dat dit seizoen nog niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in