Chakvetadze is hot in Europa

1
Giorgi Chakvetadze Georgië
@GeorgianFF

Giorgi Chakvetadze speelt de laatste tijd de pannen van het dak. Zowel voor club als land scoort hij aan de lopende band en dat blijft niet onopgemerkt. Nadat eerder al gewag werd gemaakt van interesse van Barcelona, duiken nu ook de namen van andere Europese topclubs op.

Bayern en Tottenham

Onder meer de Duitse Rekordmeister Bayern Munchen zou interesse tonen in Chakvetadze. Zo schrijft het Spaanse dagblad Marca. De interesse van Bayern is echter niet nieuw. De Duitsers brachten in 2017 al eens een bod uit op de 19-jarige Georgiër, toen nog eigendom van Dinamo Tbilisi. De middenvelder koos uiteindelijk voor Gent en wekt nu dus opnieuw de belangstelling van de Duitse topclub.

Ook de Premier League ploegen Tottenham en Bournemouth zouden in de bres springen voor de diensten van de Georgiër.

Chakvetadze on fire

Vorig seizoen konden de Buffalo-fans al meermaals smullen van de kwaliteiten van de kwieke Georgiër en ook dit seizoen is Chakvetadze in uitstekende doen.

Voor Gent scoorde de middenvelder al 4 keer en zorgde hij voor één assist. In de Nations League was Chakvetadze nog beter op dreef. Hij had met 4 doelpunten en 2 assists een groot aandeel in de groepswinst van Georgië in groep 1 van divisie D. Chakvetadze scoorde overigens al 5 keer voor zijn land in slechts 7 interlands.

Passeert Gent straks langs de kassa?

De vraag is dan ook: hoe lang kan Gent zijn goudhaantje nog houden? Als de Georgiër blijft presteren, zullen zowel hij als Gent moeilijk kunnen weerstaan aan de lokroep van het buitenland.

Gent hoopt alvast dat ze dan langs de kassa mogen passeren voor een stevig bedrag. De Buffalo’s betaalden in de zomer van 2017 zelf rond de 1,5 miljoen euro voor Chakvetadze. Zijn huidige prijs zou ondertussen op meer dan 5 miljoen euro liggen.

1 REACTIE

  1. ‘K zou hem idd. ook liever npg een tydje zien spelen by m’n ploeg ! Maar in het verleden hebben we na Ruiz gezien dat er nog heel wat degelyke spelers rond lopen ….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in