Bezus strijkt neer in Gent voor medische testen

0
Roman Bezus STVV interview KAA Gent
Bron: YouTube STVV

De transfer van Roman Bezus van Sint-Truiden naar Gent is zo goed als rond. Beide clubs bereikten vandaag een akkoord over de overgang van de Oekraïner. Hij werkt eerstdaags zijn medische testen af en wordt dan officieel voorgesteld bij Gent.

Gisteren werd al gewag gemaakt van een mogelijke transfer van Roman Bezus naar Gent. Nadat de 28-jarige middenvelder ook al het hof werd gemaakt door andere Jupiler Pro League-clubs en Gent afzag van de piste-Benavente, besloten ze bij de Buffalo’s hun pijlen te richten op de smaakmaker van STVV. En met succes zo blijkt.

Transferprijs als struikelblok

Bezus en Gent waren er zelf eigenlijk zeer snel uit. Het was vooral STVV dat de overgang deed slabakken. Onder meer de transferprijs bleek een struikelblok.

Maar vandaag kwamen beide ploegen dan toch tot een overeenstemming. Hoeveel Gent nu juist betaalt voor de Oekraïner is nog niet duidelijk, maar het zal rond de 1 miljoen euro liggen. Ook de duur van het contract staat nog niet vast, dat wordt geregeld na de medische testen.

Yaremchuk en Plastun als voorbeeld

Bezus gaf zelf al aan de overstap te willen maken naar een topclub in België. Hij hoopt zich zo opnieuw in de kijker te voetballen van de Oekraïense bondscoach. Bezus verzamelde tot nu toe 19 caps, maar zijn laatste optreden dateert al van eind maart 2015.

Met zijn transfer naar Gent hoopt hij daar nu dus verandering in te brengen. Bezus zal waarschijnlijk een voorbeeld willen nemen aan Roman Yaremchuk en Igor Plastun, die hun debuut maakten voor Oekraïne nadat ze bij Gent waren beland.

Sylla part of the deal?

STVV zou mogelijks ook een speler in ruil krijgen. Zo zou Mamadou Sylla bij de deal worden betrokken. De spits werd afgelopen halfjaar verhuurd aan Zulte Waregem, maar die deal zou verbroken zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in