De Gentse ontdekking van de voorbereiding speelt … al vier jaar voor Gent

0
Giorgi Beridze KAA Gent profielfoto plat
Giorgi Beridze Bron: kaagent.be)

Hij scoort aan de lopende band, maar toch is het geen nieuwkomer. Dé man van deze voorbereiding is toch Giorgi Beridze. En die kan het de commentatoren straks bijzonder lastig maken, met ook nog landegenoten Giorgi Chakvetadze en Giorgi Kvilitaia in de ploeg. Frank Raes, wees klaar!

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

Het was juni 2015 toen AA Gent Giorgi Beridze, toen achttien jaar, onder contract legde. Een officiële wedstrijd voor de A-ploeg kwam er echter nooit, maar ze hielden hem wél onopgemerkt onder contract. Tot nu. De Georgische flankaanvaller, die ook diep in de spits uit de voeten kan, krijgt volgend seizoen eindelijk zijn kans. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Daarmee houdt Jess Thorup zich aan zijn belofte van enkele weken geleden. Zes spelers, die vorig seizoen uitgeleend waren, kregen de kans om zich in de voorbereiding te bewijzen aan de coach en zo te tonen dat ze hun plaats bij KAA Gent waard zijn. Dat is dus exact wat Giorgi Beridze deed.

Nieuwe positie, nieuw contract?

Meer zelfs, de aanvaller ligt nog een jaar onder contract en her en der wordt al geschreven dat de veelscoorder in de voorbereiding snel een nieuw contract onder zijn neus geschoven krijgt. Afgelopen zaterdag tegen Aris scoorde hij zelfs nog met het hoofd, na een dito assist van Mikael Lustig. Maar misschien is zijn ontbolstering er ook eentje door zijn nieuwe positie.

Jess Thorup wil graag met een 3-5-2-systeem spelen komend seizoen. Beridze fungeert daarin als tweede spits. Het leverde, tot dusver, zes doelpunten op. Daarmee is hij de vlotst scorende Buffalo in de voorbereiding.

Na vier jaar (eerst bij de U19, de beloften en uitleenbeurten aan AS Trencin en Ujpest FC) gaat Beridze eindelijk zijn eerste kans krijgen bij Gent. Nochtans had hij vorig seizoen ook al een uitstekende indruk nagelaten tegen Strasbourg.

Giorgi, Giorgi en Giorgi

Nu Beridze zijn kans krijgt, moeten de commentatoren straks best even goed opletten. Met drie Georgiërs, die dan nog eens dezelfde voornaam hebben, dreigt spraakverwarring. Frank Raes, Filip Joos en Peter Vandenbempt, oefenen is de boodschap: Giorgi Beridze (22), Giorgi Kvilitaia (25) én Giorgi Chakvetadze (19).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in