Beloften KAA Gent winnen zwaar van Standard (video)

0
KAA Gent - Standard beloften Azango Raskin Koita
Bron: Twitter @KAAGent

De beloften van KAA Gent hebben een prestigieuze overwinning geboekt op het veld van Standard Luik. De Buffalo’s wonnen met 1-3 na een indrukwekkende eerste helft.

KAA Gent stond voor de wedstrijd van afgelopen maandag op een tiende plaats in het klassement van de reserven van de Jupiler Pro League. Dat klassement geeft wel een enigszins onvolledig beeld omdat niet iedere ploeg evenveel wedstrijd heeft gespeeld.

Desalniettemin beloofde de verplaatsing naar Standard, dat derde stond in het klassement, een zwaar opdracht te zullen worden. De jongelingen van KAA Gent begonnen echter zonder schrik aan de wedstrijd en domineerden de hele eerste helft.

Azango, Raskin en Koita zorgen voor 3-0 aan rust

Philip Azango Nicolas Raskin Abou Koita KAA Gent beloften
Doelpuntenmakers Philip Azango, Nicolas Raskin en Abou Koita (Bron: kaagent.be)

Philip Azango opende de score na een snelle counteraanval. De 21-jarige Nigeriaanse winger kwam deze zomer over van hofleverancier AS Trencin en wacht geduldig op zijn kans bij de A-ploeg van Gent. Dit seizoen mocht hij al éénmaal invallen, tegen Sint-Truiden VV.

Nicolas Raskin verdubbelde niet veel later de score. Het amper 17-jarig toptalent jaagde goed door op een Standard-verdediger en kon zo de bal bemachtigen waarna hij koel afwerkte: 0-2.

Beloften maken sprong in klassement

De 0-3 was een ware beauty en kwam van de voet van Abou Koita. De 20-jarige Belgische vleugelaanvaller bewijst daarmee nog maar een zijn talent. Koita dwong dit seizoen ook zijn vaste plaats af in de A-kern en kreeg zelfs al twee keer een basisplaats.

In de tweede helft kon Standard nog tegenscoren, maar de 1-3 kwam te laat om jongeren van Gent nog te doen panikeren. Door de overwinning klimmen de reserven van KAA Gent naar de zevende plaats in het klassement, op zeven punten van leider Club Brugge dat een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Bekijk hier het verslag van de reservenwedstrijd KAA Gent – Standard:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in