Oplossing in de maak voor Koita en Awoniyi?

0
Aboubakary Koita en Taiwo Awoniyi KAA Gent
Aboubakary Koita en Taiwo Awoniyi (Bron: kaagent.be)

KAA Gent zoekt een oplossing voor Aboubakary Koita en Taiwo Awoniyi, twee aanvallers op overschot. KV Kortrijk en Yves Vanderhaeghe zouden Koita willen huren. Awoniyi, gehuurd van Liverpool, keert mogelijk terug naar Moeskroen.

De A-kern van de Buffalo’s bestond voor de winter uit 32 spelers. Veel te veel volgens Jess Thorup die liefst 26 spelers zou overhouden om de rest van het seizoen mee aan te vangen.

Voorlopig haalde KAA Gent echter al twee nieuwkomers (Thomas Kaminski en Alexander Sørloth) en zag het nog maar één speler vertrekken (Lovre Kalinic). Van het afslanken van de kern is dus voorlopig nog niet echt sprake, al zou daar snel verandering in kunnen komen.

Awoniyi kon verwachtingen nooit waarmaken

Taiwo Awoniyi kwam deze zomer met hoge verwachtingen naar de Ghelamco Arena. Heel de Belgische top wou de jonge Nigeriaan huren van Liverpool na zijn goede seizoen bij Moeskroen en KAA Gent won die strijd.

Taiwo Awoniyi kwam deze zomer met grote verwachtingen naar KAA Gent.

De 21-jarige aanvaller zorgde echter niet voor de doelpunten waarvoor hij gehaald is. In de Croky Cup (2 goals tegen Virton) en Europees (1 goal tegen Jagiellonia Bialystok) tegen kleinere clubs lukte scoren wel. Maar in de competitie staat Awoniyi nog droog ondanks 5 basisplaatsen en 11 invalbeurten.

Terug naar Moeskroen?

De huurling is dan ook, zeker sinds de komst van Sørloth, overbodig. De oplossing lijkt te komen van zijn ex-ploeg Royal Excel Moeskroen. “Awoniyi wil graag de tweede seizoenshelft bij ons speler”, zegt algemeen directeur Paul Allaert in Het Laatste Nieuws over een mogelijke terugkeer van de aanvaller naar Le Canonnier.

Als Moeskroen er toch niet in slaagt om tot een akkoord te komen met de speler, KAA Gent en Liverpool, heeft Awoniyi nog een andere optie in de Jupiler Pro League. Ook Waasland-Beveren zou zonder HLN namelijk gepolst hebben naar zijn diensten.

Koita herenigt met Vanderhaeghe?

Een andere (vleugel)aanvaller die de laatste tijd naar het achterplan is verschoven bij KAA Gent is Abou Koita. In september kreeg hij van Yves Vanderhaeghe nog twee basisplaatsen in de competitie, maar onder Thorup speelt de 20-jarige Belg bijna niet meer.

Een oplossing zou komen volgens Het Laatste Nieuws kunnen komen van zijn vroegere trainer Vanderhaeghe. Meerdere ploegen tonen interesse in Koita, maar KV Kortrijk lijkt het meest concreet. AA Gent zou bereid zijn om mee te werken aan een uitleenbeurt.

Abou Koita debuteerde vorig jaar voor KAA Gent tegen RSC Anderlecht.

Andrijasevic, Raskin, Neto, …

Het Gentse bestuur hoopt deze winter voor enkele spelers op overschot een oplossing te zoeken. Onder andere recordaankoop Franko Andrijasevic mag vertrekken. Een verkoop of verhuur behoort tot de mogelijkheden, al is dat door zijn hoge loon niet zo eenvoudig.

Ook Renato Neto mag KAA Gent verlaten. Bij de Braziliaan is het niet geld dat een vertrek bemoeilijkt. Het (huur)contract van Neto loopt eind dit seizoen af, maar de middenvelder mag nu af vertrekken van Thorup. Het is echter maar de vraag welke ploeg een risico durft nemen met Neto, die maar niet verlost raakt van zijn knieblessure.

Wie Gent zeker niet kwijt wil, is Nicolas Raskin. Het 17-jarig toptalent wordt al lang een mooie toekomst voorspelt maar de club beseft ook dat hij aan spelen moet toekomen. Daarom zoekt Gent een ploeg die hem een half jaar wil huren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in