AFRICA CUP: Tunesië en Bronn naar kwartfinale

0
Dylan Bronn Tunesië YouTube

Tunesië en Dylan Bronn blijven actief op de Africa Cup in Egypte, wéér na een gelijkspel. Dit keer brachten strafschoppen redding voor de Tunesiërs. Daarin was de verdediger van KAA Gent feilloos. In de kwartfinales wacht toernooiverrassing Madagaskar.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

Zoals al heel het toernooi was er ook nu weer een basisplaats voor Dylan Bronn bij Tunesië. De verdediger stond centraal achteraan. Hij zag zijn land een kwartier voor tijd op voorsprong komen via Yassine Khenissi. Het leek er lang op dat Tunesië voor het eerst op deze Africa Cup een wedstrijd al winnend zou afsluiten.

Ter herinnering: in de groepsfase (tegen Angola, Mali en Mauritanië) heeft Tunesië geen enkele wedstrijd gewonnen, maar ook niet verloren. Het speelde drie keer gelijk en was daarmee tweede in zijn poule, achter Mali. Het hield Angola en Mauritanië, met elk twee punten, achter zich.

Own-goal in toegevoegde tijd

Echter, in de toegevoegde tijd zou het noodlot toeslaan voor de Tunesiërs, een eigen doelpunt van Rami Bedoui zorgde onverhoopt voor de gelijkmaker voor Ghana. In de verlengingen werd vervolgens niet meer gescoord, dus moesten strafschoppen beslissen.

Bij beide ploegen werden de eerste twee penalty’s feilloos omgezet. Daarna tekende Caleb Ekuban voor een pijnlijke misser. Vervolgens was het aan Dylan Bronn om Tunesië op voorsprong te schieten. De Buffalo faalde niet.

Dylan-Bronn-penalty-Ghana-Tunesië-Africa-Cup
Dylan Bronn (Tunesië) zet zijn penalty feilloos om (Bron: CAF)

Daarna miste geen van beide ploegen nog en dus haalden de Adelaars van Carthago het met 1-1 (5-4) van Ghana. Ghana uitgeschakeld, Tunesië een ronde verder. Donderdag om 21 uur wacht toernooiverrassing Madagaskar, dat Congo DR versloeg na strafschoppen) voor een plekje in de halve finales.

Verslag Ghana – Tunesië

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in