AA Gent verliest in Moeskroen

0
MoeGnt 2-1
Bron: Twitter KAA Gent

AA Gent is er niet in geslaagd om de punten mee te pakken uit Le Canonnier. De Buffalo’s kwamen dan wel op voorsprong na een doelpunt van Laurent Depoitre, maar nog voor de rust werd die weggegeven. En een antwoord op die achterstand kwam er nooit. De drie punten blijven in Moeskroen, Gent blijft achter met vier op negen.

Grote veranderingen in de basis van Jess Thorup deze avond. Hij gooide Laurent Depoitre van bij de aftrap op het veld. Naast hem kreeg Mamadou Sylla opnieuw een kans. Roman Bezus stond, net als Louis Verstraete, tussen de lijnen. Ondermeer Jonathan David, Roman Yaremchuk en Yuya Kubo zaten op de bank.

AA Gent begon goed aan zijn wedstrijd op Le Canonnier. De bezoekers eisten het balbezit op, zonder echt grote kansen af te dwingen. Na een kwartiertje probeerde Depoitre het eens, maar Vasic zat er nog goed bij. De doelman van Moeskroen moest zich dit seizoen nog niet omdraaien. Tijd dus om daar verandering aan te brengen.

Dat dacht ook ‘Lolo’. Sylla bediende de nieuwe spits en die kopte hoog en droog de bal tegen de touwen. AA Gent op voorsprong. Als het nu ook eens een clean sheet zou behouden, dan waren er ineens een aantal vraagtekens helemaal weg. Maar de verdediging zou zich niet echt houden aan haar opdracht…

Nadat Bezus het probeerde met een afstandspoging, die strandde tegen de lat, ging het mis aan de overkant. Frank Boya probeerde het van op ruime afstand. Via de schenen, althans zo leek het, van Allagui ging het leer aan de verste paal tegen de touwen. De gelijkmaker van Moeskroen kwam uit het niets.

Maar AA Gent was aangeslagen en Moeskroen kon komen. Osabutey kon richting doel koppen. Allagui zat er nog tussen, maar scoren lukte niet. Nog niet, zou even later blijken. Een goeie voorzet lijkt weggewerkt te worden door Asare, maar die bleek niet thuis te zijn op Le Cannonier, en Campins werkte tegen de touwen: 2-1.

Zo ging Moeskroen met een voorsprong richting kleedkamers. AA Gent moest iets aan de achterstand doen in de tweede helft.

Maar ook in de tweede helft bleef de motor van AA Gent sputteren. Echte druk op het doel van Vasic kwam er niet meteen. Meer zelfs, het was Moeskroen dat het gevaarlijkst was. Verstraete moest Van Durmen tegenhouden aan de rand van de zestien, maar de vrije trap trok nergens op. Aan de overkant hetzelfde verhaal met Vadis Odjidja.

Giorgi Kvilitaia kwam in de plaats van Laurent Depoitre. Maar veel beter ging het niet bij de Buffalo’s. Aan de overkant kon Osabutey net niet aan een goeie voorzet. Hij stond nochtans helemaal alleen, klaar om de 3-1 tegen de touwen te koppen. Ook Jonathan David mocht de boel nog proberen recht te trekken. Hij kwam in de plaats van de meer verdedigende Verstraete.

De Buffalo’s, komend van een wedstrijd over de dertig graden, kreeg geen versnelling meer in de wedstrijd. Het vond geen openingen in een rood-witte muur en was niet bij machte om Vasic een tweede keer te grazen te nemen. Of toch niet reglementair. Giorgi Kvilitaia kon dat wel, maar werd door de VAR teruggefloten wegens buitenspel.

Een echt slotoffensiefje kwam er ook gewoon niet meer uit. AA Gent bleef mak voetballen en grote kansen waren er helemaal niet. De Buffalo’s zijn zo hun ongeslagen status kwijt ondanks dat het de primeur heeft dat het het eerste tegendoelpunt voor Moeskroen heeft gemaakt. Donderdag wacht een belangrijkere wedstrijd, thuis tegen AEK Larnaca.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in