AA Gent speelt gelijk tegen Stade Reims

0
Reims - KAA Gent oefenmatch
Bron: kaagent.be

AA Gent heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding niet winnend afgesloten. Tegen het Franse Stade de Reims, de oefenwedstrijd werd gespeeld in Le Touquet, speelde het 1-1 gelijk. Voor AA Gent scoorde Mamadou Sylla, aan de overkant stond Thomas Foket in de ploeg.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

Komende donderdag is het voor echt, tegen het Roemeense Viitorul Constanta in de voorrondes van de Europa League. In Frankrijk koos Jess Thorup in de eerste helft voor de basisopstelling die het vermoedelijk ook Europees zal moeten doen. Giorgi Beridze stond voorin, in een offensieve driehoek met onder andere ook Jonathan David en Yuya Kubo. ook Elisha Owusu, Anderson Esiti en Vadis Odjidja kwamen aan de aftrap.

Weinig doelgevaar

Het was lang wachten op doelgevaar, want Reims nam bewust een afwachtende houding aan. Voor Thomas Foket, die in de ploeg stond bij de Fransen, betekende het een duel tegen zijn ex-ploeg. Uiteindelijk was er toch één kans: Mikael Lustig kopte een hoekschop van Vadis Odjidja nipt over het doel.

Bij Reims waren de puike voorzetten van Thomas Foket niet voldoende om voor gevaar te zorgen. En als er dan toch eens een bal door kwam, stond Thomas Kaminski klaar om de bal simpel te plukken. Zo trokken we met een scoreloos gelijkspel richting kleedkamers in het Franse Le Touquet, hoewel het betere voetbal van de Buffalo’s kwam.

Sylla scoort, Coosemans blundert

Na de pauze kwamen geen van de elf namen die in de eerste helft hadden gespeeld nog uit de kleedkamer. Een volledige nieuwe ploeg op het veld dus. Onder andere debutant Milad Mohammadi werd in de ploeg gedropt. Reims eiste net iets meer het balbezit op, maar het was KAA Gent dat nog voor het uur op voorsprong kwamen. Mamadou Sylla kwam tot scoren.

Even later dook Sylla opnieuw op voor het doel van Reims, deze keer mikte hij op de doelman van de Fransen. Die konden amper een kans bij elkaar voetballen, maar een blundertje van Colin Coosemans zou hen helpen. De ingevallen doelman trapte de bal simpelweg in de voeten van Rémi Oudin en die was er als de kippen bij om voor de gelijkmaker te zorgen. Eric Smith kwam nog dicht bij de winnende treffer, maar het bleef bij 1-1.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in