AA Gent pakt in extremis punt tegen Anderlecht

0
ANDGNT
Bron: Twitter KAA Gent

AA Gent heeft in extremis een punt gepakt op bezoek bij Anderlecht. De Buffalo’s kwamen in de tweede helft op een 3-1-achterstand, maar de Gentenaren kwamen terug tot een gelijkspel. Alweer géén overwinning voor de troepen van Jess Thorup, al zal het wel zo aanvoelen in de Ghelamco Arena.

Halloween in het Astridpark. AA Gent wilde komaf maken met het uitcomplex dat er nu al maanden heerst. De cijfers zullen we u onthouden. Jess Thorup kon niet rekenen op de geblesseerde Sven Kums. Hij werd vervangen door Brecht Dejaegere. Laurent Depoitre stond, na zijn misser, gewoon in de spits naast Roman Yaremchuk.

De Buffalo’s kregen de bal van Anderlecht, maar het deed daar bijzonder weinig mee. En als de thuisploeg het leer dan eens in de eigen rangen had, ging het op zoek naar de voorsprong. Sambi Lokonga testte al snel de vuisten van Thomas Kaminski. Maar die waren wakker. Even later was het wél prijs voor de Brusselaars.

Een foutje en pijlsnel ging het naar de overkant. Yari Verschaeren was de afwerker van dienst na een mooie assist van Elias Cobbaut. De bezoekers waren lang niet aangeslagen en gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker. Odjidja probeerde het eens, David deed hetzelfde. Telkens zonder succes. Tot plots Depoitre werd weggestuurd.

Randje buitenspel, maar de spits legde het leer wel tegen de touwen. Meteen ging het vingertje naar de mond. De VAR keurde het doelpunt goed, de lijnrechter zag er buitenspel in. In een aangename eerste helft trokken we met een billijke gelijke stand tussen beide ploegen richting kleedkamers. Het moest dan maar in de tweede helft gebeuren.

Uiteindelijk zou de wedstrijd in een diepe slaap geraken. Beide ploegen leken genoegen te nemen met een gelijke stand, nu ja. AA Gent bleef wel de bal opeisen, maar het deed daar te weinig mee. Weinig verrassing in het spel van de bezoekers, terwijl de thuisploeg beetje bij beetje meer op zoek ging naar de voorsprong.

En toen dacht Brecht Dejaegere: ik ga een handje toesteken. Ietwat ongelukkig beging hij een strafschopovertreding. Kaminski lag in de goeie hoek, maar kon niet bij het schot van Roofe. Even later zou hij opnieuw scoren. Nog ongelukkiger als de strafschop. Een bal die overduidelijk naar links werd gespeeld, kwam plots voor de voeten van de spits. Die krulde het leer binnen: 3-1.

‘The Roofe is on fire’, sprak de spionkop van Anderlecht. De bezoekers leken alweer op weg naar een wedstrijd op verplaatsing zonder zege, ook al waren er nog twintig minuten te spelen. De ingevallen Bezus kon nog spanning brengen, maar zijn schot (hij stond schuin voor doel van Van Crombrugge) ging naast de kooi van de Anderlecht-goalie.

Met nog tien minuten op de klok ging Roman Yaremchuk vragen achter een strafschop. Maar hij zag hands van Cobbaut en na overleg met de VAR en het checken van de beelden ging de scheids er op in. De Oekraïner miste de strafschop, maar trapte de herneming tegen de touwen. Met nog tien minuten op de klok was er weer spanning.

De thuisploeg greep alles aan om toch die drie punten over de streep te trekken, maar het waren de bezoekers die nog op zoek gingen naar een derde doelpunt. Plastun werd nog tegen de grond gewerkt door de ingevallen Zulj, de scheids zag geen overtreding. Tot woede van de Oekraïense verdediger.

Het was wel die man die enkele seconden voor tijd nog voor de gelijkmaker heeft gezorgd. Een voorzet van Dompé, wat brengen de invallers van AA Gent toch kwaliteit, eindigde op het hoofd van Plastun en die frommelde de gelijkmaker tegen de touwen. Een fantastische wedstrijd eindigt zo in een puntendeling. Géén overwinning voor de Oost-Vlamingen, al zal dit wel zo voelen voor de Buffalo’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in