AA Gent makkelijk met drie punten aan de haal in Kortrijk

0
KVKGnt
Bron: Twitter KAA Gent

AA Gent slaagt er in om zelfs wedstrijden met gemak te winnen met een halve B-ploeg. De Buffalo’s moesten niet eens op het gaspedaal duwen om de drie punten uit het Guldensporenstadion te halen. Daarmee komt het op een derde plaats in de rangschikking, kort achter Standard dat eerder op de avond al won.

Jess Thorup liet een hele hoop basisspelers rusten: Lustig, Mohammadi, Owusu, David en Yaremchuk begonnen allemaal op de bank of zaten zelfs in de tribune. Het vijftal kreeg rust, ze speelden de voorbije maanden al zowat alles. Kregen hun kans: Castro-Montes, Asare, Bezus, Dejaegere en Kvilitaia. Zij bewezen dat de Buffalo’s een goeie bank hebben.

De Buffalo’s begonnen goed en lieten Kortrijk nauwelijks aan spelen toekomen. De bezoekers zette hoog druk en er zat beweging in het elftal van Jess Thorup. De vrije man werd makkelijk gevonden en dat leverde op het kwartier ook het eerste doelpunt van de wedstrijd op, een vroege voorsprong dus voor de Gentenaren.

Roman Bezus snoepte het leer af van Rolland en ging op wandel. Hij liet de Kortrijkse verdediging achter alsof het kegeltjes waren en stiftte vervolgens het leer heerlijk over de uitgekomen Jakubech. Het vierde doelpunt van de Oekraïner, die nochtans vaak op de bank begint. Kortrijk was aan zet, maar veel deed het echter niet. Kaminski moest zich nauwelijks tonen.

Ook na de pauze heel weinig te beleven langs de thuiskant, al moest de Gentse doelman zich toch even tonen. Zonder veel moeite pareerde hij enkele ballen. Op het uur was het dan toch weer raak voor de bezoekers en was de wedstrijd gespeeld.

Kvilitaia speelde Odjidja aan, die devieerde tot bij Depoitre. Die speelde zijn spitsbroeder weer aan met een knap hakje, maar werd gestuit door Kovacevic. Nochtans leek de scheidsrechter eerst niet op in te willen gaan, maar na tussenkomst van de videoref ging het leer toch op de stip: Vadis Odjidja knalde de 0-2 tegen de touwen.

Kortrijk kon niet meer en verloor alweer een thuiswedstrijd, de Buffalo’s vierden hun tweede uitzege van het seizoen en blijven derde op één puntje van Standard. Woensdag trekt de Gentse bus richting Mambourg voor de partij tegen Charleroi in het kader van de Beker van België. Zaterdag wacht Zulte Waregem in de Ghelamco Arena.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in