AA Gent laat twee punten liggen in Oekraïne

0
OleGnt
Bron: Twitter KAA Gent

“Met een puntje zou ik al tevreden zijn”, stelde Michel Louwagie gisteren. De algemeen manager van de Buffalo’s kan dat alvast van zijn wishlist schrappen. AA Gent kwam vroeg in de eerste helft op voorsprong, maar vergat de wedstrijd dood te maken én liet de tegenstander terug in de wedstrijd komen. Eindstand: 1-1. Sja, wéér geen overwinning op verplaatsing.

Voor de wedstrijd ging uw reporter nog even lopen. Op de hoofdtelefoon zong Bart Kaell: ‘mooi weer, vandaag.’ Maar helaas. Voor AA Gent waren het Belgische omstandigheden in Oekraïne. Amper vijf graden Celsius in Lviv, terwijl het daar gisteren nog zomer was en over de twintig graden was. Alsof de Buffalo’s het typisch Belgische weer hebben meegenomen.

AA Gent-coach Jess Thorup kon weer rekenen op Igor Plastun. De verdediger stond met een Zorro-masker centraal in de verdediging. ‘Slachtoffer’ was Dylan Bronn, die op de bank moest plaatsnemen. Verder stonden de gebruikelijke namen aan de aftrap. Zij moesten voor de zes op zes zorgen in de groepsfase.

De Buffalo’s ontsnapten na een klein minuutje voetballen aan de achterstand. Ex-Standard-speler Luchkevych kon vrijstaand richting het doel koppen van Kaminski. De goalie van AA Gent bracht redding. En vijf minuten later was het prijs aan de overkant. Een stevige counter met Odjidja die oprukte en Depoitre de bal gaf. Die liet de verdediger én de doelman kansloos: 0-1.

De Buffalo’s lieten nadien het tempo uit de wedstrijd gaan en kwamen nauwelijks in de problemen. Nu ja, er was geen gevaar van beide partijen. Tot Oleksandria plots weer opdook voor de neus van Kaminski. Tretyatov kwam enkele millimeters te kort om de bal tegen de touwen te tikken nadat Igor Plastun er af werd gelopen.

Aan de overkant zou Ngadeu, na een hoekschop van Odjidja, tegen de paal koppen en Oleksandria kwam ook nog dicht bij een gelijkmaker na een nieuwe kopbal. Deze keer was het Banada die het probeerde. Maar zonder succes, en dus trok AA Gent mét een voorsprong én met een paar waarschuwingen in de zak richting kleedkamers. Jess Thorup mocht het daar even laten horen.

De Buffalo’s kregen in het begin van de tweede helft ook meteen een waarschuwing. Op een stilstaande fase kan Banada weer koppen, maar scoren zat er dan nog niet in. Op het uur was dat wél gelukt: Kaminski bracht nog redding op een schot van Kovalets, maar onvoldoende om Sitalo het score te beletten. De gelijkmaker was een feit.

AA Gent moest uit een ander vaatje trappen, maar veel beter ging het niet voetballen. De Buffalo’s leken in slaap gewiegd te zijn en Oleksandria rook bloed. De thuisploeg had vertrouwen getankt. Sitalo kopte een tweede goeie kopbal kans over het doel van Kaminski. Aan de overkant een reactie van de bezoekers: Depoitre kopte nipt naast en een schotje van Odjidja ging over.

Maar die versnelling hoger bleef uit, de thuisploeg zette makkelijk haar voetje naast die van AA Gent en bleef gevaarlijk op stilstaande fases. De bezoekers daarentegen lieten het te gemakkelijk hangen. Roman Yaremchuk was nog eens in eigen land, maar het begeesterde de aanvaller niet. Acties mislukten, passes kwamen niet aan. Het was niet zijn dagje.

En in de slotfase kreeg AA Gent nog een paar hoekschoppen, maar scoren deed het niet. En dus hebben ze twee punten verloren. Dat kan je stellen, aangezien Olexandria uit pot vier komt voor de Europa League-trekking. ‘Gelukkig’ bleef het in die andere wedstrijd, tussen Saint-Etienne en Wolfsburg, ook 1-1 waardoor de Buffalo’s aan kop blijven van de groep. Nu wacht er een tweeluik tegen de Duitsers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in