AA Gent demonstreert tegen Eupen

0

AA Gent heeft zijn eerste driepunter van het seizoen te pakken. De Buffalo’s domineerden van bij de start van de eerste helft en stopten bij zes doelpunten. Tussendoor hield Thomas Kaminski alweer niet de nul, de defensieve stabiliteit van tijdens de voorbereiding is nog steeds niet ter plaatse. De Deense coach van Gent heeft zo nog wat werkpunten gezien.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

Jess Thorup had slecht nieuws voor de talloze Buffalo-fans die deze zonnige zondagmiddag naar de Ghelamco Arena waren afgezakt. Laurent Depoitre stond nog niet aan de aftrap. “Of hij speelminuten krijgt? Misschien, dat kan ik op voorhand niet zeggen”, vertelde hij in het televisie-interview. Verder stonden Louis Verstraete en Roman Bezus in de ploeg ten koste van Kubo en Dejaegere.

Vorig seizoen kreeg AA Gent het meest aantal hoekschoppen, maar deed het daar bijzonder weinig mee. Dan is dat dit seizoen anders. In Charleroi kopte Ngadeu de hoekschop binnen, na twee minuten in de Ghelamco Arena was het de beurt aan Igor Plastun: 1-0. Nog geen vijf minuten later, nieuwe hoekschop voor Odjidja. Deze keer was het Ngadeu die binnen kopte: 2-0.

Eupen, bijzonder zwak aan de wedstrijd begonnen, probeerde iets terug te doen. Een vrije trap van Laurent strandde tegen de paal. Het zou zowat het enige gevaar zijn van de Panda’s in de hele eerste helft. De Buffalo’s daarentegen bleven dartelen. Een trap van Odjidja ging naast, een poging van David strandde op doelman De Wolf.

Op het half uur was het weer prijs voor de Buffalo’s. Lustig met een goeie voorzet en Roman Bezus verzilverde zijn basisplaats met een doelpunt. De troepen van Jess Thorup bleven gaan. David zag een schot tegen de hand van Blondelle gaan en dat zag ook ref Visser, die de bal op de stip legde. Yaremchuk liet doelman De Wolf kansloos van op de elf meter.

In de slotfase van de eerste helft kwam David nog dicht bij de 5-0, maar doelman De Wolf zat er nog tussen met een goeie save. En zo was de eerste helft er eentje die voorbij vloog. De Buffalo’s hopen nu nog maar op één ding: Laurent Depoitre terug in de ploeg zien komen. “We moeten zien hoe de wedstrijd loopt”, klonk het nog.

Er waren in de tweede helft nog maar een paar vragen die nog geen antwoord hadden. De eerste vraag: krijgt Depoitre een helft de kans? Neen dus. Hij zat van bij de start van de tweede helft op de bank. Tweede vraag: houdt AA Gent de nul? Want dat mocht wel de doelstelling van de tweede helft zijn, vinden wij.

Het viel op dat in de tweede helft de verdediging van AA Gent nonchalanter begon te voetballen. Ngadeu, die toch vier en een half miljoen euro heeft gekost, gaf zomaar de bal weg. Allemaal zonder succes. Tot een hoekschop van de ingevallen Toyokawa op het hoofd van Siebe Blondelle belandde. De verdediger kopte het leer binnen.

Dan toch weer geen clean sheet voor Thomas Kaminski en zijn verdediging. Bleef er nog één vraag onbeantwoord: wanneer mocht Depoitre zijn opwachting maken in het eerste elftal van AA Gent. Wel, het publiek veerde op toen de aanvaller zijn truitje mocht aantrekken en een paar minuten later mocht hij invallen. We zaten halfweg de tweede helft.

De tijd verstreek, maar weinig echte kansen nog. Kaminski moest wat meer tussen komen, maar aan de overkant was de storm gaan liggen. Energiebesparende modus, u weet wel. De Europese campagne die donderdag verder gaat. Zo’n tien minuten voor tijd kreeg Depoitre de bal en stuurde David weg. Die botste op doelman De Wolf.

Uiteindelijk zou AA Gent de wedstrijd gewoon uitspelen. Jess Thorup gooide nog wel een paar frisse benen in de strijd, maar veel meer gebeurde er niet. Tot in de slotfase Castro-Montes werd gevonden aan de rechterkant. Zijn voorzet ging voorbij David en Depoitre, maar niet voorbij Bezus. Die legde de 5-1-tegen de touwen.

Alessio Castro-Montes, ex-Eupen nota bene, vond in de toegevoegde tijd nog wat ruimte en deed opnieuw wat hij enkele minuten eerder deed. Een lage voorzet. Dit keer zat David er wél bij. Hij draaide zich vrij en legde vervolgens de eindstand vast: 6-1. Een doelpuntenfestival in de Ghelamco Arena. ‘Eupendeurdag’, klonk het al gniffelend.

AA Gent doet zo wat het moet doen en het klopt Eupen met ruim verschil. Door de eerdere puntendeling tegen Charleroi, moeten de Buffalo’s nog wel achtervolgen. Toch heeft Jess Thorup nog een ander doel: de poules van de Europa League halen. Die weg gaat nu verder gezet worden tegen AEK Larnaca.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in